Doğum Koçluğu Sertifikası Eğitimi

Doğum Koçluğu Sertifikası

DOĞUM KOÇLUĞU SERTİFİKASI

Doğum Koçluğu Eğitimi

PSİKOAKTİF TERAPİ & EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

INVIVO ACADEMY

işbirliği ile

Psikoloji, Aile Danışmanlığı, Psikoterapi ve Koçluk alanlarında pekçok eğitimler düzenleyerek binlerce kişiye sertifikalı eğitim vermiş olan PSİKOAKTİF EĞİTİM eğitimler düzenlemektedir.

Doğum Koçluğu Sertifikası  Ne İşe Yarar?

Doğum Koçluğu Sertifikası ile doğum koçluğu mesleği yapılmaktadır. Doğum koçluğu yeni bir meslek olarak yoğun ilgi görmektedir.

Doğum Koçluğu Sertifikası Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Doğum Koçluğu Sertifikası anne adaylarına hamilelik ve doğum ile ilgili destek veren doğum koçları tarafından özel sağlık kuruluşlarında ve bağımsız doğum koçluğu merkezlerinde kullanılabilir.

Doğum Koçluğu Nedir?

Doğum Koçluğu, doğum ve gebelik konularında hamile kadına ve anneye destek sağlayan, doğal doğumu teşvik eden, yenidoğan - anne ilişkisinde yardımcı olan bir profesyonel destek sürecidir.

Doğum Koçu ( Doula ) Kimdir? Doğum Koçu Ne yapar?

Doğum Koçu ( Doula ) anne adaylarının doğum, hamilelik ve annelik sürecini daha kolay, daha sağlıklı ve daha mutlu geçirmeleri için, anne adaylarına destek vermek üzere eğitimler almış olan profesyoneldir. Doğum koçu nasıl olunur sorusu son zamanlarda çok sık sorulmaktadır. Genellikle doktorlar, ebeler, hemşireler, diyetisyenler, fizyoterapistler, psikologlar, psikolojik danışmanlar doğum koçluğu yapmaktadır. Doğum koçu olmak isteyen sağlık çalışanları doğum koçluğu eğitimi alarak, doğum koçu (doula) olabilirler.

Gebelere yönelik psikolojik destek ve doğum sonrası koçluk talepleri hızla artıyor. Bu nedenle doğum koçluğu eğitimimiz yoğun ilgi görüyor.

Doğum Koçunun sahip olması gereken nitelikler nelerdir?

Doğum Koçunun sahip olması gereken bazı nitelikler vardır. Öncelikle gebeye ve bebeğe destek olmaya istekli olmak, etkin dinleme becerisi ve empatik anlayışa sahip olmak, sorun çözme ve çözüm üretme becerilerine sahip olmak doğum koçları için önemlidir.

 Doğum Koçu Nasıl Olunur?

Doğum koçu olmak için, Doğum Koçu Eğitimine katılarak, eğitim sonunda alınan doğum koçu sertifikası ile doğum koçu olunur. Yeni bir meslek olan doğum koçu son zamanlarda çok ilgi görmektedir. Anne adayları bilinçli ve sağlıklı bir doğum süreci için doğum koçu kursu almış olan doğum koçları ile gebelik ve doğum süreçlerini en iyi şekilde geçirmeyi tercih etmektedir.

Doğum Koçluğu Eğitimi Kazanımları

Doğum koçluğu eğitimine profesyonel amaçla katılan bireyler, yeni bir meslek olan doğum koçu olarak çalışma yetkisi elde ederler ve doğum koçluğu eğitimi verme yeterliliği kazanırlar. Zaman zaman kendi gebelik dönemini sağlıklı ve mutlu geçirmek isteyen anne adayları da doğum koçluğu eğitimlerine başvurmaktadır.

Doğum koçluğu eğitimine katılan bireyler, hamilelik ve doğum süreçleri ile ilgili gereken tüm bilgileri ve psikolojik destek verme yeterliliğini elde ederler.

Doğum Koçluğu Eğitimine Kimler Katılabilir?

Doğum koçluğuna ilgi duyan ve bu alanda çalışmak isteyen sağlık çalışanları ve kişisel gelişim, koçluk alanı ile ilgili bireyler doğum koçluğu eğitimine katılabilir. Doğum Koçluğu Eğitimine katılan bireyler, doğum koçluğu eğitimi konusunda gerekli bilgi ve beceriyi kazanarak, doğum koçu olarak çalışma ve doğum koçluğu eğitimi verme yetkisi elde ederler.

Doğum Koçluğu Eğitimi + Doğum Koçluğu Eğitici Eğitimi İçeriği:

Doğuma ve Anneliğe Hazırlık Sürecinde Danışmanlık
Anne Adayına Psikolojik Destek
Gebelik ve Doğum Psikolojisi, Anne – Bebek İlişkisi
Temel Doğum Bilgisi
Doğal Doğum Felsefeleri
Doğum Koçu (Doula) Eğitimi  / Bireysel Danışmanlık Teknikleri
Doğum Koçu Olarak Anne Adayına Destek Süreci
Gebelik, Lohusalık ve Emzirme Döneminde Görülen Psikolojik Sorunlar
İlaç Dışı Rahatlatıcı ve Tamamlayıcı Teknikler / Alternatif Tıp
Gebelikte Beslenme / Anne Sütü ve Emzirme Teknikleri
Lohusalık ve Yenidoğan Bakımı
Doğal Nefese Giriş / İleri Seviye Nefes Eğitimi
Gebelik Sürecinde Yoga ve Pilates
Gebelik ve Lohusalıkta Nefes
Gebelik ve Lohusalıkta Egzersiz

Yetişkin Eğitimi
Profesyonel Sunum Teknikleri

Doğum Koçluğu Uygulama Süreci (Uygulamada gerekli bilgiler, beceriler yer almaktadır.)